OM BLÅKLINT

Välkommen till Blåklint - Från dröm till verklighet

Blåklint växte fram ur visionen att omvandla drömmar till verklighet och skapa något eget och unikt. Grundat med kärlek, passion och en stark tro på att det extraordinära kan skapas från det enkla, representerar Blåklint en berättelse om skapande och hållbarhet.

Bakgrund

Blåklint föddes ur en enkel idé, som med tiden växte till verklighet. Blåklint of Sweden startades år 2023 och har sitt säte vid Vänern, mitt i Sverige. Vi som grundat företaget heter Patrik och Josefin och delat större delen av livet tillsammans. Vi är två passionerade själar med starkt intresse för skapande och inredning i alla dess former. Vårt engagemang att förena form och funktion, resulterade i en kollektion av filtar av högkvalitativ ull, som inte bara värmer kroppen, utan även hjärtat.

 

Hållbarhet och samarbeten

Efter mycket sökande fann vi en spännande möjlighet att skapa vackra filtar av högkvalitativ ull från Nya Zeeland. Denna möjlighet blev verklighet när vi etablerade ett samarbete med ett ledande textilföretag i Europa. De är stolta innehavare av flera prestigefyllda certifieringar, inklusive Woolmark, OEKO-TEX och WOOL integrity NZ, vilket stärker vårt förtroende för deras engangemang för kvalitet, hållbarhet och miljöansvar.


Välkommen att vara en del av vår resa följa där kreativitet, hållbarhet och passion går hand i hand.