NATURENS GÅVA

MILJÖVÄNLIGT

Ull är ett miljövänligt och hållbart materialval av flera skäl. Det är förnybart, biologiskt nedbrytbart och kräver lite vatten- och energiresurser vid produktion. Dessutom kan ull återvinnas, vilket minskar avfall och främjar en hållbar livscykel för textilprodukter.

Ull är därmed ett hållbart val som är snällt mot både naturen och människan.

MÅNGSIDIGT

Det är ullens unika krusighet som är nyckeln till dess mångsidighet. Den naturligt krusiga strukturen i ullen, håller luft, vilket gör den termostatisk och förmågan att anpassa sig till omgivande temperatur, oavsett i vilket klimat du befinner dig.

När vi tänker på Ull, tänker vi oftast värme och skydd mot kyla. Men glöm inte bort att den är lika effektiv när det gäller att skydda oss mot överhettning och verka som en naturlig barriär mot värme.

Ull är helt enkelt naturens sätt att tillförse oss med den perfekta balansen mellan komfort och skydd i alla väderförhållanden.

UNIKA FUNKTIONER & EGENSKAPER

  • Ull är 100% förnyelsebart och naturligt nedbrytbart.
  • Ullmaterial håller luft, vilket innebär att det även låter huden att andas.
  • Ullmaterial innehåller Landolin. Detta är ett naturligt fett som ger ullen viss vattenavvisande förmåga. Landolinet är även ansvarig för ullens självrengörande egenskaper och hjälper till att motverka bakterietillväxt. Detta innebär att ullmaterial sällan behöver tvättas.
  • Ullmaterial har förmågan att absorbera fukt som motsvarar 30% av sin egen torra vikt, utan att kompromissa med sina värmande egenskaper eller ge en känsla av fuktighet mot huden.
  • Ullmaterial har en motståndskraft mot eld och är därmed naturligt flamskyddat.
  • Ull är ett hyperallergeniskt material som kan vara ett utmärkt val för personer med känslig hud eller allergier.